Istraži Crnu Goru

Život je niz sačinjen hiljadama malih misterija i čuda. Nekoliko hiljada ćete pronaći u Crnoj Gori.

Veliki ljudi i veliki događaji se nisu pozvali sami, dozvala ih je mističnost a privukla magičnost, prije svega nevjerovatne prirode koja je nastala kao da se zaista, kako legenda kaže, bogu, dok je dijelio poklone pocijepala vreća baš iznad Crne Gore i iz koje su poispadale planine, kanjoni i klisure.
 

Sveti Stefan

Poluostrvo i hotel Sveti Stefan, na obali Budve, sačinjeno od velikog broja elitnih a starovjekovnih vila, kojeg je još 1964. Lajt Magazin iz Njujorka proglasio najluksuznijim hotelom na svijetu doživio je sudbinu kakvoj bi pozavidjele mnoge destinacije, pa se tako danas nalazi na listi Top 10 hotela za svjetski kongresni turizam. Teško je nabrojati sve fascinantne ličnosti koje su u poslednjih 50 godina odsjele na Svetom Stefanu ali se svakako moraju pomenuti: Sofija Loren, Kirk Daglas, Silvester Stalone, Monika Viti, Ričard Vidmark, Jurij Gagarin, Klaudija Šifer.

Bokokotorski zaliv

Bokokotorski zaliv, takođe nevjerovatno blizu našeg hotela, koji počinje pomenutim Tivtom, u kojem se nalazi luksuzna marina i šetalište Porto Montenegro, je nešto što morate doživjeti čim ostavite vaše kofere. Doživite ga filmski, iz automobila, vozeći  se i posmatrajući ostrvca, lagune, luke, plaže, crkve, kruzere, galebove, baš kao što ga je Bred Pit doživio 1988. kada je igrao svoju prvu filmsku ulogu.

Skadarsko jezero  

Osim što je najveće jezero na Balkanskom poluostrvu, Skadarsko jezero predstavlja najznačajniju ornitološku stanicu u Evropi sa čak 280 vrsta stalnih ptica. Zbog svog ekološkog značaja, proglašeno je jezerom od velike važnosti za ptice u Evropi. Nalazi se 40 kilometara od hotela Aruba.

Ulcinjska plaža i Ada Bojana

Na sat vremena vožnje automobilom, nalazi se drugačija obala od one koju ima nevjerovatna trojka u okolini Arube. Ada Bojana predstavlja ušće i ostrvo rijeke Bojane koja se uliva u Jadransko more i predstavlja čuveno odmaralište uključujući posebne nudističke kao i plaže za LGBT populaciju. Ipak, za turiste još veće uzbuđenje budi velika solana sa osmatračnicom ptica sa koje je moguće posmatrati gnijezda i pelikane, flamingose kao i ostale dimenzijama nevjerovatne ptice.

Nacionalni park Durmitor

Na samom sjeveru Crne Gore, a ipak samo 3 sata vožnje od Budve, nalazi se najveći vrh – Bobotov kuk / 2.523 metra / skoro tokom cijele godine prekriven snijegom, a ispod kojeg se u podnožju nalazi prelijepo Crno jezero. Čak i kada “pobjegnete” na planinu, u Crnoj Gori vas i tamo čeka voda, voda koja je razlivena u vidu mnogobrojnih jezera i rijeka.  Ako nikada niste imali priliku da šetate šumom, sami berete borovnice, maline, kupine, jagode, a nakon toga plovite malim brodićem po jezeru, ovo je prilika za vas.

Kanjon rijeke Tare

Dovoljno je reći – najdublji kanjon u Evropi  i drugi po redu u svijetu. Kanjon i klisura rijeke Tare, zajedno čine zaista prizor koji oduzima dah i koji vas u istom trenutku tjera da izaberete neku od brojnih adrenalinskih mogućnosti koje se nude, među kojima su svakako najpopularniji rafting i bandži džamping. Ako ste ludi za adrenalinom, ako je ta ludost vaša strast, a ta strast vaš stil života, onda je Crna Gora zemlja za vas. Od paraglajdinga, parasejlinga, padobranstva, brzih glisera, ronjenja na dah do uzbudljivih skijališnih staza sa žičarama, Crna Gora nudi jednu rekreativnu, zdravu i prijateljsku priču, u koju vam neće niko povjerovati, jer zaista je teško vjerovati ako ne doživite.

Nacionalni park Biogradska gora

Biogradska gora, južnije od Durmitora, na 2 sata vožnje od Budve, blizu glavnog grada Crne Gore, predstavlja jednu od tri poslednje prašume u Evropi, po procjenama botaničara sa Berlinskog kongresa, možda  i najvrjednija u Evropi zbog nevjerovatnog broja biljnih vrsta. U njoj se nalazi Biogradsko jezero.

Nacionalni park Lovćen

Činjenica da se do planine Lovćen i istoimenog Nacionalnog parka može doći pješke, planinarenjem, od samog hotela Aruba, za vrijeme od pola dana, sve vam govori.  NP Lovćen je ujedno mjesto  vječnog počinka najvećeg vladara  Crne Gore, Petra II Petrovića Njegoša, koji je ujedno i najveći književnik Crne Gore.  Impozantan mauzolej u kojem je sahranjen, nalazi se na samom vrhu planine, do koje se može doći jedino stepenicama jako strmog terena. Sa samog vrha puca jasan pogled na Bokokotorski zaliv, a ako se potrudite da budete tamo u ranim jutarnjim časovima kada su jako bistri i vedri dani, bićete u mogućnosti da vidite obalu Italije. 

Novosti i ponude